Muzika
91

Bijelo dugme u Tuzli priprema dosad neviđen spektakl

Piše: A. K.
Nakon 27 godina grupa Bijelo dugme ponovo će nastupiti u Tuzli. Naime, jedna od najpoznatijih rock grupa s naših prostora na Gradskom stadionu Tušanj 4. juna ove godine upriličit će koncert u okviru turneje pod geslom "Ko ne poludi, taj nije normalan".

Producent koncerta Fikret Vukalić Fantom za Klix.ba je kazao da se, prema procjenama organizatora, na tuzlanskom Tušnju očekuje dolazak blizu 30.000 fanova iz nekoliko gradova BiH, ali i šire.

"Tuzlu smo namjerno odabrali za početak ovog dijela turneje jer je riječ o gradu ljubavi, kulture i rock and rolla. Cjelokupna organizacija rezultirat će velikim spektaklom koji do sada nije viđen u ovom gradu. Mi ćemo dati sve od sebe u tom organizacijskom smislu, a ogromna bina koja će biti montirana izvan terena predstavljat će svojevrsnu zgradu", izjavio je za Klix.ba Vukalić.

Goran Bregović Brega, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa na Tušnju će nastupiti uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane koji će osigurati vrhunsku muzičku poslasticu za prisutne.

"Slobodno mogu reći da će ekipa dati sve od sebe kada je riječ o ovom koncertu. Brega je izjavio da se itekako raduje koncertu u Tuzli i već sada je uvjeren da će ga zasigurno dugo pamtiti", nastavlja Vukalić.

Grupa Bijelo dugme, uz koju su stasale brojne generacije, osnovana je 1974. godine u Sarajevu, a u Breginim, Tifinim i Alenovim izvedbama u narednoj godini trebala bi uživati i publika u bh. prijestolnici te u Banjoj Luci.