Preuzeo kormilo
2

Premijer Suljkanović: Da nova Vlada TK nije izglasana došlo bi do velikih problema

Piše: I. Č.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Novi premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović poručio je građanima da nemaju potrebu da se brinu za finansijsku stabilnost kantona, da nova Vlada TK ima podršku 20 skupštinskih zastupnika i da će nastaviti raditi prema usvojenim programskim dokumentima za 2018. godinu, kao i prema usvojenom budžetu.

Suljkanović je kazao da neće moći doći do većeg zaokreta u Tuzlanskom kantonu, ali da bi se to desilo da on nije izabran na premijersku poziciju.

"Izglasavanjem ove vlade došlo je do sprečavanja većeg problema u Tuzlanskom kantonu. S ovom vladom se nema šta, u tom smislu, radikalnije mijenjati", rekao je Suljkanović.

Istakao je da građani ne treba da se brinu te da nastoji učiniti sve da vlada normalno funkcioniše.

Na pitanje da li će se zadržati na poziciji premijera, Suljkanović je odgovorio da će to kazati procesne radnje koje će se voditi pred nadležnim instancama.

"Dešavalo se da se donesu određena rješenja koja u praksi ne mogu biti provedena. Ja ne mogu na to utjecati, ali mogu tvrditi da je ova skupštinska većina stabilna", istakao je Suljkanović.

Naveo je da će Vlada TK biti kompletirana vrlo brzo, a da nisu htjeli ići na popunjavanje mjesta jer traže kvalitetna kadrovska rješenja.

"Sve će funkcionisati", optimističan je Suljkanović, aludirajući na to da će sve funkcionisati kad budu imenovana još dva ministra koja nedostaju.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagić istakao je da se provode aktivnosti u vezi s eksplozijom koja se desila u diskoteci QM u Banovićima.

"Istraga će pokazati da li je napad povezan s aktuelnim zbivanjima, a javnost će o tome biti informisana", rekao je Topčagić.