{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Novalić borcima: Nivo vaših prava neće biti smanjen

F
10.4.2015. u 15:37
3
22
Premijer Novalić borcima: Nivo vaših prava neće biti smanjen
3
Premijer Novalić borcima: Nivo vaših prava neće biti smanjen
"Nivo vaših prava neće biti smanjen. Ujedno, Vlada FBiH ne namjerava ništa uraditi bez dogovora s vama jer vas smatra partnerom”, kazao je danas u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu premijer Fadil Novalić na početku sastanka kojeg je, uz federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salku Bukvarevića, održao s predstavnicima saveza, organizacija te udruženja/udruga boračke/braniteljske populacije iz cijele Federacije BiH, saopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.
Premijer je naglasio da i pored smanjenja budžeta FBiH za ovu godinu u odnosu na prethodnu, izdvajanja za boračku populaciju nisu smanjena, što dokazuje opredjeljenje Vlade da njihova prava ostaju ista.

Premijer je dodao i da Vlada želi putem federalnih ministarstava razvoja, poduzetništva i obrta, odnosno poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, pripadnike boračkih populacija uključiti u programe poticaja.

"Vladi je stalo da pripadnici udruženja koje okupljate budu uključeni u rješavanje pitanja ne samo iz oblasti boračko-invalidske zaštite, već i drugih od čijeg rješavanja zavisi ekonomski i ukupni razvoj Federacije BiH", poručio je premijer Novalić.U tom kontekstu je i ministar Bukvarević naglasio da je državu moguće izgraditi samo u saradnji s onima koji su se za nju borili i odbranili je.

Izrazivši zadovoljstvo zbog velikog odziva predstavnika boračkih udruženja na današnjem sastanku, ministar Bukvarević je kazao da je planirano u narednom periodu kvartalno održavanje ovakvih susreta kako bi zajednički bili riješeni problemi ove populacije te bilo vraćeno dostojanstvo ovoj izuzetno zaslužnoj kategoriji našeg društva.

Također je najavio da već sutra počinje i serija pojedinačnih sastanaka s boračkim udruženjima.Predstavnici boračkih udruženja su jednoglasno pozdravili što su Vlada FBiH i resorno ministarstvo već na početku mandata pokazali da istinski žele rješavati pitanja važna za ovu populaciju.

Podržali su stavove premijera i ministra za uspostavu funkcionalnog odnosa i konsenzusa u budućem radu.

Zaključivši sastanak, premijer je iskazao zadovoljstvo što među boračkim udruženjima postoji volja za njihovo koordinirano djelovanje, što će olakšati definiranje njihovih zajedničkih problema a time i nalaženje za sve najprihvatljivijih rješenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: