BiH
0

FOTO / Premijer Musić dobio dres Željezničara s brojem 9

Sarajevo-x.com
Predstavnike fudbalera i rukovodstva Fudbalskog kluba "Željezničar", osvajača najmasovnijeg nogometnog takmičenja - Kupa BiH za sezonu 2010/2011, primio je danas premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić.

Podsjećamo da su fudbaleri "Želje" u finalnim utakmicama odigranim prošlog mjeseca u Sarajevu i Zenici pobijedili FK "Čelik" iz Zenice rezultatima 1:0 i 3:0.

Fudbaleri sarajevskog kluba svoju nadmoć su posebno iskazali u utakmici odigranoj u Zenici, kada su golove postigli Savić, Zeba i Stanić.Ovo je "Željezničaru" četvrto osvajanje Kupa BiH od osamostaljenja naše države, jer je ovaj trofej osvajao još i 2000, 2001. i 2003. godine.

"Sretan sam što baš danas, na dan jedne od najvećih bitki za Sarajevo – bitke za Žuč, imam čast i zadovoljstvo primiti predstavnike mog i našeg vrhunskog nogometnog kluba i čestitati Vam na trofeju koji ste ove godine osvojili", kazao je premijer Musić, nakon što je direktoru kluba Dželaludinu Muharemoviću uručio Odluku o izdvajanju finansijskih sredstava sa pozicije Ministarstva sporta i kulture u Budžetu KS za 2011. godinu namijenjenih za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.

Ovom prilikom razgovarano je i o predstojećim obavezama i utakmicama FK "Željezničar", a posebno o žrijebu za pretkolo Evropske lige i eventualnom protivniku sa kojim će se utakmice igrati sljedećeg mjeseca.

  "Siguran sam da ćete, bez obzira na sve probleme sa kojima se naši vrhunski klubovi, ali i sport uopšte susreću, na najbolji način reprezentovati naš Kanton i državu Bosnu i Hercegovinu u predstojećim evropskim utakmicama", istakao je premijer Musić, te igračima "Želje" zaželio i mnogo sreće u narednim sportskim nastupima.

  Direktor FK "Željezničar" Muharemović zahvalio je premijeru na prijemu i podršci, te istakao zadovoljstvo ostvajanjem ovog trofeja, ali i iskazao nadu da će "Željo" svojim dobrim nastupima dosadašnju saradnju sa Kantonom Sarajevo još više unaprijediti.
  Na kraju su predstavnici "Želje" pozvali premijera Musića da prisustvuje sutrašnjoj prezentaciji projekta izgradnje novog stadiona "Grbavica" koja će se održati u Hotelu "Sarajevo" sa početkom u 13:00 sati, te mu uručili "Željin" dres sa brojem 9 i njegovim imenom.