Ministar obećao novac
0

Predstavnici FK Sarajevo na prijemu kod premijera KS

FENA
Predstavnike fudbalera i članove Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, vicešampione Premijer lige BiH za sezonu 2010/2011, primili su u ponedjeljak premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i ministar kulture i sporta KS-a Ivica Šarić.

Fudbaleri Sarajeva u posljednjem kolu nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, nakon pobjede nad Veležom rezultatom 1:0, uspjeli su osigurati drugo mjesto na tabeli s osvojenih 57 bodova, podsjetili su iz Press službe Kantona Sarajevo.

Premijer Musić je prilikom susreta izrazio sigurnost da će FK Sarajevo, bez obzira na sve probleme, na najbolji način reprezentirati KS i BiH u predstojećim evropskim utakmicama.

Na sastanku je razgovarano i o današnjem žrijebu parova za evropska takmičenja za sezonu 2011/2012, koji je održan u švicarskom Nyonnu, u sjedištu UEFA-e.

Ministar Šarić je naglasio da će osigurati da se finansijska sredstva koja se izdvajaju s pozicije ovog ministarstva kulture i sporta iz budžeta KS-a za 2011. godinu, a namijenjena su za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata, ne umanje u odnosu na prošlu godinu.

Član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo Edis Kusturica zahvalivši premijeru i ministru na prijemu kazao je da ovaj klub ima težnju da postane vrhunski evropski tim te izrazio nadu da će FK Sarajevo nastojati da svojim još boljim nastupima unaprijedi dosadašnju saradnju s Kantonom Sarajevo.

Igrači FK Sarajevo su premijeru i ministru uručili dresove ovog kluba s brojevima devet i deset i njihovim imenima.