{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Premijer KS tražio od Doma naroda FBiH da mu odobri isplatu paušala od 630 KM

Piše: Er. M./Klix.ba
18.1.2019. u 14:12
1.293
359
Premijer KS tražio od Doma naroda FBiH da mu odobri isplatu paušala od 630 KM
1.293
Premijer KS tražio od Doma naroda FBiH da mu odobri isplatu paušala od 630 KM
Edin Forto (Foto: H. M./Klix.ba)
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, samo dan nakon što je Skupštini KS predložio ukidanje paušala kantonalnim zastupnicima, zatražio je od Doma naroda Parlamenta FBiH da mu u narednom periodu isplaćuje, vjerovali ili ne, paušal.
Do imenovanja novog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH premijer Kantona Sarajevo Edin Forto nastavit će obnašati dužnost delegata u federalnom organu zakonodavne vlasti.

On je 9. januara 2019. godine podnio Administrativnoj komisiji Doma naroda Parlamenta FBiH zahtjev za odobravanje isplate paušala koji iznosi 630 KM i to od 1. januara 2019. godine.

"Ovim putem vam se obraćam zahtjevom da mi se odobri isplata paušala s obzirom na to da nije došlo do konstituisanja novog Doma naroda nakon izbora iz oktobra 2018. godine i da ću, dok se to ne desi, nastaviti obavljati funkciju delegata", napisao je Forto.Ovaj potez ne bi bio sporan da predsjednik Vlade Kantona Sarajevo ne prima premijersku plaću i da nije 10. januara 2019. godine dostavio Skupštini KS Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Kantona Sarajevo, a kojim se traži ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima u iznosu od 580 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: