{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Dedić primio delegaciju Zlatnih ljiljana

F
16.9.2009. u 16:57
0
2
Premijer Dedić primio delegaciju Zlatnih ljiljana
0
Premijer Dedić primio delegaciju Zlatnih ljiljana
Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Šemsudin Dedić primio je danas delegaciju kantonalnog Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja značke „Zlatni ljiljan“.
Razgovaralo se o problemima boračkih populacija, a povodom jučerašnjeg susreta predstavnika „Zlatnih ljiljana“ s federalnim premijerom i ministrom za pitanja boraca Mustafom Mujezinovićem i Zahidom Crnkićem.

Delegacija je izrazila ogorčenje odnosom prema njima na tom sastanku, a pred proteste „Zlatnih ljiljana“, najavljene za 1. oktobra ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, predsjednik Saveza „Zlatnih ljiljana“ USK Rizvo Behrem kazao je da se boji nereda, pa čak i da bi moglo doći do sukoba.

Ukoliko dođe do neželjenih nemira, Behrem kaže da će najveću odgovornost snositi federalni ministar za boračka pitanja i federalni premijer, Crnkić i Mujezinović, jer su im na vrijeme ukazali na posljedice koje mogu proisteći iz tih protesta.

Premijer Dedić kazao je da je svjestan da od 2005., kada je Skupština Kantona donijela Zakon o dopunskim pravima boraca, ima određenih nedostataka te da se prava iz boračko-invalidske zaštite ne ostvaruju u potpunosti.

Obećao je da će založiti da se primjena ovog zakona i podzakonskih propisa provodi u potpunosti te da se budžetom Kantona iduće godine planira dovoljno sredstava za te namjene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: