{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Dedić primio delegaciju Zlatnih ljiljana

F
16.9.2009. u 16:57
0
2
Premijer Dedić primio delegaciju Zlatnih ljiljana
0
Premijer Dedić primio delegaciju Zlatnih ljiljana
Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Šemsudin Dedić primio je danas delegaciju kantonalnog Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja značke „Zlatni ljiljan“.
Razgovaralo se o problemima boračkih populacija, a povodom jučerašnjeg susreta predstavnika „Zlatnih ljiljana“ s federalnim premijerom i ministrom za pitanja boraca Mustafom Mujezinovićem i Zahidom Crnkićem.

Delegacija je izrazila ogorčenje odnosom prema njima na tom sastanku, a pred proteste „Zlatnih ljiljana“, najavljene za 1. oktobra ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, predsjednik Saveza „Zlatnih ljiljana“ USK Rizvo Behrem kazao je da se boji nereda, pa čak i da bi moglo doći do sukoba.

Ukoliko dođe do neželjenih nemira, Behrem kaže da će najveću odgovornost snositi federalni ministar za boračka pitanja i federalni premijer, Crnkić i Mujezinović, jer su im na vrijeme ukazali na posljedice koje mogu proisteći iz tih protesta.

Premijer Dedić kazao je da je svjestan da od 2005., kada je Skupština Kantona donijela Zakon o dopunskim pravima boraca, ima određenih nedostataka te da se prava iz boračko-invalidske zaštite ne ostvaruju u potpunosti.

Obećao je da će založiti da se primjena ovog zakona i podzakonskih propisa provodi u potpunosti te da se budžetom Kantona iduće godine planira dovoljno sredstava za te namjene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: