Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jel mora svaka osoba znati koristiti racunar?
I ovde smo vecina :)
Po kojem kriteriju je osoba "nepismena kompjuterski"? I po kojem kriteriju je osoba "nepismena", kao što je objavljeno da je u BiH ima 2% nepismenog stanovnistva?
Prvo treba definisati sta znaci biti kompjuterski pismen. Ako to znaci da ljudi znaju put od paljenja racunara do Facebooka, onda mislim da je mala nepismenost. Medjutim, ukoliko to ukljucuje i poznavanje Worda, Excela i tako to, onda je mozda i veca nepismenost nego sto je navedeno. A vala i glup je naziv kompjuterski nepismen. Kompjuter je samo jedna sprava, koja il ti treba, il ti ne treba. Normalno programerima treba, al sta ce nekome na selu ko drzi koze i ovce, sta ce njemu Word i Excel...
@noridcm Vala bas sta ce mi sekspir i hasanaginica? Vala nit sam procitao jedno nit drugo. Sta ce mi to uopste? Nas obrazovni sistem je prebukiran hajmo reci. Previse se stvari uci, a nista se ne nauci kako treba. Desava se da ucenik generacije u srednjoj skoli dodje na fakultet i propadne. To je upravo zato sto mu skola nije omogucila da dobije vise znanja iz te oblasti sa faksa. Kompjuterska pismenost nije da se uci tudji softver, nego da se nauci praviti svoj. Imati kompjuter je danas nista.
@alem88 Pa samo neko ko nije pročitao Šekspira i Hasanaginicu može reći da to nije bitno. Opšta kultura, književnost i umjetnost su daleko bitnije od "kompjuterske pismenosti" pogotovo u društvu kakvo je naše, gdje je razvijanje vlastitog mišljenja veoma bitno, a to se čitanjem Šekspira( kao i drugih velikih naslova ) i traži.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Prema mom istraživanju 99% političara skroz nepismeno!!!:)))
@CZVBG1991 ja i???ne je3u vas krajišnici ni 5% ahahahhahahah genocidna kopilad ahahahahah https://www.youtube.com/watch?v=W_7j64k-XR4 G E N O CI D NI ENTITET PC!!! DOKAZ : PRESUDE!!!!! Imaš li ti ikakav dokaz kad pišeš stupidarije đikane primitivni??Nemaš!Jer je laž u biću đikana, ko ono reče???
@bosman345 šta očekuješ od đikana osim laži i prevare???:)))
kako sad od 3, 180,000 stanovnika u bih???
a da, od 10 godina su brojali.. ja se izvinjaJem..
ta ce nam komPiJuter, daj motiku i krampu.. i krompijere da sadimo
i svi su na Klixu.
37,8 nepismenih djikana sto vrijedjaju po klixu
djikani ne postoje, postoje maloumnici na svim stranama, Batko da prostis. nemoj bolan da ti popis bude ko dodiku, neka popis pude istina za sviju.