Nastavak sutra
65

Prekinuta sjednica VSTV-a, pozlilo uposleniku Sekretarijata

I. Č.
Sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, na kojoj je razmatrana ostavka predsjednika Milana Tegeltije, odgođena je nakon što je pozlilo uposleniku Seketarijata.
Sanela Gorušanović-Butigan, potpredsjednica VSTV-a, saopćila je nakon rasprave koja je trajala duže od tri sata i popratne pauze da se sjednica odgađa za sutra u devet sati.

"Usvojili smo dnevni red, međutim jednom od prisutnih je pozlilo, zbog čega smo morali prekinuti sjednicu. To je usaglašen stav Vijeća i danas je nećemo nastaviti. Nastavljamo sutra, imamo dnevni red. Kvorum neće biti ugrožen. Danas je vanredna situacija i to se mora poštovati", rečeno je iz VSTV-a.

Tokom trajanja sjednice Milan Tegeltija je kazao kako je saglasan da podnese ostavku na poziciju predsjednika i člana Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, a u nastavku sjednice razmatrana je procedura podnošenja ostavki i popunjavanje upražnjenih pozicija budući da je bez čelništva nemoguće zakazivanje i održavanje sjednica tog pravosudnog tijela.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija je prije napuštanja današnje sjednice ovlastio potpredsjednicu Sanelu Gorušanović-Butigan da vodi današnju i sutrašnju sjednicu, a članovi VSTV-a su se složili da ne mogu danas imenovati novo rukovodstvo.