U 10 sati
233

Prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će nastavljena online 3. novembra

B. R.
Sjednica prekinuta odmah nakon što je počela (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sjednica prekinuta odmah nakon što je počela (Foto: I. Š./Klix.ba)
Za danas najavljena sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana 3. novembra. Riječ je o nastavku današnje sjednice koja je prekinuta odmah nakon što je počela, zbog nedostatka kvoruma.
Nastavak sjednice će biti u online formatu, a njen početak je zakazan za 10 sati. Predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik iz Stranke demokratske akcije je prekinuo sjednicu u Domu mladih jer joj je prisustvovalo samo osam zastupnika i to svi iz SDA, što je značilo nedostatak kvoruma. Nisu prisustvovali ni koalicioni partneri SDA - Savez za bolju budućnost (SBB) i Demokratska fronta (DF).

Čelik je insistirao da sjednica treba biti održana u Domu mladih, dok je opozicija, koja sada ima većinu, smatrala da sjednica treba biti održana online. Iz opozicije tvrde da je Čelik tako insistirao jer dva opoziciona zastupnika nisu mogla prisustvovati sjednici zbog toga što su u izolaciji. Uvjereni su da su time vladajući pokušali spriječiti utvrđivanje datuma zakazivanja sjednice na kojoj će se izglasati nepovjerenje aktuelnoj vladi.

Na nastavku sjednice, zakazanom za 3. novembar, za očekivati je da će taj datum biti utvrđen. Čelik je nakon prekinute sjednice najavio da će biti podnesene disciplinske prijave protiv onih koji nisu došli na sjednicu.