Političke peripetije
350

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo neće biti održana, došli samo zastupnici SDA

B. R.
Prekinuta sjednica Skupštine KS (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sjednici Skupštine KS prisustvovali samo zastupnici SDA (Foto: I. Š./Klix.ba)
Odmah po početku sjednica Skupštine Kantona Sarajevo je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Sjednici je prisustvovalo samo osam zastupnika i to svi iz Stranke demokratske akcije (SDA). Na sjednicu nisu došli zastupnici SDA-ovih koalicionih partnera SBB-a i DF-a.

Predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik (SDA) je konstatovao da nema kvoruma na sjednici i zbog toga je prekinuo sjednicu koja je trebala biti održana u Domu mladih.

Zastupnik i predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković je za Klix.ba izjavio da je na kolegiju bilo dogovoreno da se sjednica održi online. Tvrdi da je to podržala i Demokratska fronta te da je i v. d. premijera Anis Krivić prisustvovao sjednici kolegija. Kako je kazao sutra će biti održana online sjednica u 11 sati.

"Uz konsultacije s vladom odredit će se i datum održavanja hitne sjednice o stanju u zdravstvu", napomenuo je.

Podsjećamo, opozicija koja sada ima većinu u Skupštini je insistirala da se održi online sjednica, dok su vladajući predvođeni SDA smatrali da to treba biti učinjeno u Domu mladih.

Međutim, niko iz opozicije nije došao na današnju sjednicu na kojoj je trebao biti utvrđen dan održavanja sjednice Skupštine na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo koju čine SDA, Savez za bolju budućnost (SBB) i DF.