BiH
0

Prekinuta sjednica Skupštine HNK-a, vladajuća koalicija se nije mogla dogovoriti o dnevnom redu

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Današnja sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Mostaru prekinuta je na samom početku jer se zastupnici nisu mogli složiti oko usvajanja dnevnoga reda.

Kako se doznaje, nesuglasice zastupnika nastale su oko usvajanja Prijedloga odluke o davanju suglasnosti na izvještaj o izvršenju Finansijskoga plana Službe za zapošljavanje HNK-a za 2015. godinu i Prijedloga odluke o davanju saglanosti na izvještaj o izvršenju finansijskoga plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a za 2015. godinu.

Dnevni red je bio usuglašen na kolegiju Skupštine HNK-a, međutim kada je došlo do usvajanja dnevnog reda, uslijedili su prijedlozi za skidanje pojedinih tačaka i stavljanja novih, oko čega na kraju nije postignut dogovor.

Hercegovačko-neretvanski kantonalni odbor SDP-a saopćio je kako je došlo do potpune blokade rada kantonalne skupštine nakon što je danas prekinuta sjednica jer se nije postigao dogovor oko njezina dnevnog reda.

"Nakon skoro dva sata čekanja, vladajuća koalicija nas je sve zajedno obavijestila da su dogovorili kako između njih nema dogovora", stoji u saopćenju.

Vladajuću većinu u Skupštini HNK-a čine HDZ BiH, SDA i SBB.