{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prekinuta sjednica Predstavničkog doma, nastavak sutra

F
3.6.2014. u 17:34
12
8
Prekinuta sjednica Predstavničkog doma, nastavak sutra
12
Prekinuta sjednica Predstavničkog doma, nastavak sutra
Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, koja je u popodnevnom dijelu proticala na ivici kvoruma, prekinuta je i bit će nastavljena sutra u 10 sati, kada poslanici treba da se izjasne o zakonu o inspekcijama, predloženom iz Federalne vlade.
Danas su odobrili Vladin Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, za razliku od zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, čiji je predlagač poslanica Besima Borić.

Većinska podrška je izostala i zakonu predloženom iz Federalnog ministarstva zdravstva, koji se odnosi na liječenje neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, zbog čega je resorni ministar Rusmir Mesihović povukao s dnevnog reda sjednice i ostale zakone iz zdravstvenog sketora, predložene iz njegovog ministarstva.

Novinarima je potom kazao da nije želio stavljati na kušnju podršku i ovim ozbiljnim reformskim zakonima te dodao da će oni biti vraćeni u proceduru kad se za to steknu uvjeti.

To su: Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, zatim Nacrt zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti te prijedlozi zakona o biocidima i o hemikalijama, kao i predložena rezolucija o unapređenju transplantacijske medicine u FBiH.

Današnji dio ove redovne sjednice Predstavničkog doma, sazvane na dva dana, karakterizirali su dugo utvrđivanje dnevnog reda i pauze u momentima kad je bio upitan kvorum.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: