{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prekinut rad Komisije za primopredaju dužnosti prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića

15.8.2017. u 22:59
113
79
Prekinut rad Komisije za primopredaju dužnosti prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića
113
Prekinut rad Komisije za primopredaju dužnosti prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića
Ismet Gavrankapetanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon petosatnog rada, Komisija za primopredaju dužnosti između doskorašnjeg i novoimenovanog šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas je prekinula rad, saopćio je advokat Senad Pećanin.
On ističe da je kao zastupnik doskorašnjeg šefa Klinike prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića imao zahtjeve koji Komisija nije ispunila.

"Kao zastupnik profesora Gavrankapetanovića insistirao sam da se u zapisniku o primopredaji konstatira ili da prilikom preuzimanja funkcije od profesora Gavrankapetanovića nije izvršen popis zatečenog inventara ili da se, ukoliko Komisija tvrdi suprotno, taj zapisnik predoči", naveo je Pećanin.

Dodaje da Komisija nije mogla ispuniti nijedan od dva logična zahtjeva te je stoga odlučeno da prekine sa radom i nađe rješenje za novonastalu situaciju.

"Svi pokušaji da se izmisle razlozi za profesionalnu i ljudsku diskreditaciju profesora Ismeta Gavrankapetanovića, jednog od najuglednijih ljekara u regiji, tako su još jednom doživjeli krah. Žalosno je da i na ovaj način, nakon prijetnji, ucjena i drugih pritisaka na ljekare i medicinsko osoblje, menadžment Kliničkog centra nastavlja sa ugrožavanjem temeljnih funkcija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu", rekao je advokat Pećanin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: