{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predviđeni novac od lutrije uputiti tamo gdje je neophodan

F
9.8.2010. u 13:54
0
1
Predviđeni novac od lutrije uputiti tamo gdje je neophodan
0
Predviđeni novac od lutrije uputiti tamo gdje je neophodan
Pod nazivom "2,5 miliona KM treba ići u humanitarne i bliske namjene", nevladina asocijacija Centri civilnih inicijativa (CCI) saopćenjem za javnost je najavila za sutra u Sarajevu okrugli sto o temi “Implementacija novog Zakona o igrama na sreću FBiH”.
CCI podsjeća da je u Federaciji Bosne i Hercegovine nedavno izmijenjen Zakon o igrama na sreću na način da je propisao izdvajanje približno 50 posto od dobiti Lutrije BiH za podršku humanitarnim organizacijama, narodnim kuhinjama, liječenju teško obolje djece, osobama s invaliditetom, borbi protiv droga i ovisnosti, pomoći žrtvama torture i nasilja, amaterskom sportu, inovacijama, razvoju civilnog društva.

S obzirom na to da je neophodno donošenje pravilnika o načinu raspodjele ovog novca krajnjim korisnicima, CCI želi, kako je saopćio, okupiti za okrugli sto predstavnike potencijalnih korisničkih grupa da bi oni iznijeli svoje prijedloge i sugestije za izradu tog pravilnika.

Očekuje se da će tokom 2010. Lutrija BiH u buždet FBiH uplatiti više od pet miliona KM, od čega polovinu treba dati za navedene namjene tokom 2011. godine.

Ako pravilnik ne bude donesen, novac neće završiti tamo gdje je krajnje neophodan već za finansiranje javne administracije, smatra CCI.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: