Za čist grad
22

Preduzeće "Rad" dobilo električno vozilo za prikupljanje otpada

Klix.ba
Općina Centar upriličila je primopredaju specijalnog električnog vozila za prikupljanje otpada na javnim površinama KJKP Rad .

Općina Centar i KJKP Rad zajednički su finansirali kupovinu ovog vozila čija je vrijednost nešto više od 89 hiljada KM

"Ovo je jedno vrlo kvalitetno vozilo i zahvaljujemo se Općini Centar. Nabavka ovog vozila u značajnoj mjeri povećat će efikasnost našeg posla na terenu. Vozilom se jednostavno rukuje, može doći svugdje pa omogućava djelotvoran rad bez ometanja prometa i idealno je rješenje za sakupljanje otpada na lokacijama gdje je korištenje klasičnih vozila nemoguće", dodao je direktor KJKP Rad Selim Babić.

Načelnik Ajnadžić je istakao da na ovaj način Općina Centar pokazuje svoju opredijeljenost za očuvanje okoliša i čistoću grada.

"Nabavljeno vozilo će se koristiti za čišćenje javnih površina na području općine Centar. Vozilo je jednostavno za upotrebu, ekonomično i ekološki prihvatljivo jer ne pravi buku niti zagađuje okolinu. Sa ovakvim projektima ćemo nastaviti i u budućnosti jer zajedno trebamo uložiti maksimalne napore da održavamo čistoću grada", kazao je Ajnadžić.

Općina Centar i u proteklim godinama finansirala je nabavku uređaja za potrebe preduzeća Rad, koji se koriste za održavanje čistoće na pješačkim stazama i drugim javnim površinama u centralnom dijelu općine i Sarajeva.