Molitva za spas duša
106

Predstavnik pape Franje u BiH podržava sutrašnju misu: Osuditi sve zločine

FENA
Lugi Pezzuto (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Lugi Pezzuto (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Apostolski nuncij u BiH Lugi Pezzuto, kao predstavnik pape Franje u izjavi za "Katolički tjednik" istaknuo je kako u potpunosti podržava priopćenje biskupa BK BiH Vinka Puljića.

Pezzuto je kazao kako Apostolska nuncijatura u Sarajevu u potpunosti podržava saopćenje Biskupske konferencije BiH u kojem se, među ostalim, navodi kako katolički biskupi odlučno odbacuju sve nepravedne sudove i insinuacije s obzirom na misu koju će u subotu, 16. maja, u sarajevskoj katedrali Srca Isusova za žrtve Bleiburga predslaviti vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko Puljić, saopćio je list.

Podsjećaju kako je papa Franjo za vrijeme svog pastirskog pohoda glavnom gradu BiH, 6. juna 2015. godine, u govoru članovima Predsjedništva BiH rekao kako Sarajevo i BiH imaju "posebno značenje za Evropu i čitav svijet".

Također je istaknuo, navode, kako glavni grad BiH s pravom nosi epitet "evropskog Jeruzalema" i zapravo predstavlja jedno veliko raskrižje kultura, naroda i vjera, a takva uloga, kako kažu, zahtijeva da se uvijek iznova grade novi mostovi te da se postojeći istovremeno obnavljaju i čuvaju, kako bi se osigurali učinkoviti, sigurni i civilizirani odnosi.

"Osuda svih zločina, bilo tko da ih je počinio, molitva za spas duša nevinih i oprost, predstavljaju temelj tih civiliziranih odnosa", dodaje se u saopćenju.