Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svakom gazdi koji je ostvario profit na plaćama nadničarima čija je plaća ispod prosjeka Evropske Unije, taj i takav profit oporezovati sa 90% i novac vratiti onima od kojih je opljačkan. free lancerima i svim samostalniim djelatnicima ukinuti porez potpuno.
Najpoštenije naplaćivati od januara 2019 godine, STOP PLJAČKANJU MLADIH NADARENIH PAMETNIH ... da vide da ovdje mogu ostati i raditi poštenooooooooooo
Vozdra raja !! Tuzna srca obavjestavam vas da je dedica koji je prodavao olovke po gradu, preminuo u 59 godini zivota. Nedostajat ce nam svima tvoje skupe olovke koje si prodavao za 1 KM, jedino mi do sada nisi jos iskocio iz pastete i ponudio olovku da kupim :(( Nek ti je lahka crna pernica dedice :((
Da je staviti porez na vaše jedenje govana skupili bi dva budžeta države za pola godine.
busi hahaha bushi hahaha hebu a ne vade ga ....
Ko će onda da plaća poreze? iko?
@LuchoCampillo Svi ozbiljni freeelanceri ce da placaju porez, ako im se omoguci da to urade na legalan nacin te ako se njihov rad prizna. To ukljucuje i pravo na priznavanje stvarnih rashoda, zdravstvo, da budu kreditno prihvaceni recimo ... Sada kako je, freelanceri nisu priznati od drzave ali im se trazi da plate porez, i to unazad godinama ali bez odgovarajuce procedure placanja, bez priznatih rashoda, te da plate zdravstveno na koje nemaju pravo.
Zakon o placanju poreza na prihod iz inostranstva postoji od 2009. godine. Ne placaju 9 punih godina porez pa se vade na neke formulare. Neće niko poreze plaćati, pa državo otpiši.
@miromiri nisu neki formulari, nego ne postojeci obrasci. U drzavi sve treba ici po nekom zakonu. Za svaku vrstu poreza postoji nacin na koji se on placa i odgovarajuci obrazac. E sad, u poreskoj do nedavno izgleda nisu znali da neko moze da zaradi u inostranstvu a da ne izade iz drzave pa nisu ni imali nacina da to proknjize i oporeze po zakonu.
@toh tacnije ti obrasci imaju naziv AMS-1035, za koji neplatiše poreza ne žele da čuju. Po Zakonu moras platiti porez cak i da ne postoje obrasci. Ali lakse je ne platiti i staviti porez u dzep a onda pronaci SDP demagoge koji ce vas pokusati osloboditi placanja. Nece moci.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
FREE FOREVER !!!!!!!!!!!!!
Pravilo u Americi ili Emgleskoj. Ako radis izvan zemlje godinu( da ne ulazis u zemlju) i ostvario veca primanja od 100k nisi duzan feninga takse platiti zemlji..