{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici švedske policije se zahvalili SIPA-i na suradnji u akciji "Beneluks"

Klix.ba
27.3.2015. u 10:21
0
5
Predstavnici švedske policije se zahvalili SIPA-i na suradnji u akciji "Beneluks"
0
Predstavnici švedske policije se zahvalili SIPA-i na suradnji u akciji "Beneluks"
U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer je održan službeni sastanak pripadnika SIPA-e i predstavnika švedske policije sa kojima je ostvarena uska saradnja prilikom realizacije operativne akcije kodnog naziva "Beneluks".
Podsjećamo, u okviru međunarodne policijske akcije "Beneluks", policijski službenici SIPA-e slobode su lišili pet osoba, među kojima je i državljanin Švedske, te su pronašli improviziranu eksplozivnu napravu koja je trebala biti isporučena u Švedsku.

Tri osobe lišene su slobode u pograničnom prostoru, čime su spriječene da improviziranu eksplozivnu napravu prevezu preko graničnog prelaza u putničkom motornom vozilu, u kojem je naprava i pronađena.

Na jučerašnjem sastanku predstavnici švedske policije izrazili su zahvalnost na profesionalnom odnosu pripadnika SIPA-e prilikom rada na ovom predmetu, blagovremenoj razmjeni podataka, te efikasnoj i brzoj reakciji.

Pravovremena i efikasna reakcija SIPA-e rezultirala je hapšenjem osumnjičenih osoba i sprječavanju isporuke eksplozivne naprave na prostor EU, čija je krajnja destinacija trebala biti Švedska, zbog čega su predstavnici švedske policije posebno zahvalni.

Dogovoreno je da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: