U Općini Stari Grad
26

Predstavnici šestorke na sastanku u Sarajevu, tema imenovanje nove ministrice obrazovanja

E.S.H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U prostorijama Općine Stari Grad u Sarajevu večeras se održava sastanak predstavnika vladajućih stranaka u Kantonu Sarajevo, a tema je imenovanje nove ministrice za obrazovanje KS Dženise Buljugić.

Na sastanak kojem je domaćin Ibrahim Hadžibajrić, do sada su stigli Elmedin Konaković, Milan Dunović, Edin Forto, Zvonko Marić i Mirvad Kurić. Prije sastanka nije bilo izjava za medije.

Imenovanje nove ministrice za obrazovanje, nauku i mlade je u fokusu interesovanja javnosti – što zbog užarene fotelje ministrice Zinete Bogunić koja već duže čeka svoje razrješenje, što zbog svojevrsnog testa da li šestorka još uvijek ima neophodnu podršku u Skupštini Kantona Sarajevo.

Nakon večerašnjeg sastanka očekuje se da će stvari bar malo biti jasnije, a najveći fokus je na koalicionim partnerima iz Saveza za bolju budućnost i Demokratske fronte koji imaju ukupno sedam zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Podsjećamo i da tematska sjednica Skupštine Kantona Sarajevo posvećena obrazovanju neće, kako je to ranije najavljeno, biti održana 30. septembra, a razlog je to što Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nije ispoštovalo poslovničku proceduru, odnosno nije na vrijeme dostavilo skupštinskim zastupnicima materijal za sjednicu.