|

Predstavnici šestorke na sastanku u Sarajevu, tema imenovanje nove ministrice obrazovanja

Predstavnici šestorke na sastanku u Sarajevu, tema imenovanje nove ministrice obrazovanja
26
E.S.H.
23.9.2019. u 18:42
64
komentara
26

dijeljenja
1/6 Foto: T.S./Klix.ba
2/6 Foto: T.S./Klix.ba
3/6 Foto: T.S./Klix.ba
4/6 Foto: T.S./Klix.ba
5/6 Foto: T.S./Klix.ba
6/6 Foto: T.S./Klix.ba
U prostorijama Općine Stari Grad u Sarajevu večeras se održava sastanak predstavnika vladajućih stranaka u Kantonu Sarajevo, a tema je imenovanje nove ministrice za obrazovanje KS Dženise Buljugić.
Na sastanak kojem je domaćin Ibrahim Hadžibajrić, do sada su stigli Elmedin Konaković, Milan Dunović, Edin Forto, Zvonko Marić i Mirvad Kurić. Prije sastanka nije bilo izjava za medije.

Imenovanje nove ministrice za obrazovanje, nauku i mlade je u fokusu interesovanja javnosti – što zbog užarene fotelje ministrice Zinete Bogunić koja već duže čeka svoje razrješenje, što zbog svojevrsnog testa da li šestorka još uvijek ima neophodnu podršku u Skupštini Kantona Sarajevo.

Nakon večerašnjeg sastanka očekuje se da će stvari bar malo biti jasnije, a najveći fokus je na koalicionim partnerima iz Saveza za bolju budućnost i Demokratske fronte koji imaju ukupno sedam zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Podsjećamo i da tematska sjednica Skupštine Kantona Sarajevo posvećena obrazovanju neće, kako je to ranije najavljeno, biti održana 30. septembra, a razlog je to što Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nije ispoštovalo poslovničku proceduru, odnosno nije na vrijeme dostavilo skupštinskim zastupnicima materijal za sjednicu.
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...