BiH
0

Predstavnici saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja u Vladi FBiH

FENA
Federalni premijer Nermin Nikšić, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH Zukan Helez i ministar unutrašnjih poslova u Vladi FBiH Predrag Kurteš primili su danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH na čijem čelu je bio predsjednik Šerif Patković.

Posebna pažnja tokom ovog radnog sastanka posvećena je rješavanju statusa dobitnika Zlatne policijske značke koji se ne nalaze u evidenciji dobitnika ratnih priznanja.

U tom smislu je dogovoreno da ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH i unutrašnjih poslova u koordinaciji pristupe rješavanju ovog pitanja, a riječ je o 14 dobitnika ovog priznanja sa područja Zeničko-dobojskog i Unsko-sanskog kantona.

Između ostalog, predstavnici Saveza su informirali premijera i ministre o provođenju planiranih programa u ovoj godini, te o projektu obilježavanja 9. maja, Dana znatnih ljiljana.

Ova manifestacija će se održati u Mostaru i bit će cjelodnevna, a centralni događaj bit će svečana akademija posvećena ovom danu.

Kako je naglasio Patković cile je da se u obilježavanje Dana znatnih ljiljana uključi što više mladih, kao učesnika, ali i organizatora ove manifestacije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.