Nebojša Radmanović
0

"Predstavnici RS branit će Dejton i Ustav BiH"

SRNA
Nebojša Radmanović
Nebojša Radmanović
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović najavio je danas da će svi izabrani politički predstavnici RS u zajedničkim institucijama BiH nastaviti borbu za poštivanje Dejtonskog sporazuma, uprkos pritiscima iz Sarajeva i dijela međunarodne zajednice za korjenite promjene ovog sporazuma.

"Danas se bez stranačkih razlika koje postoje u nekim drugim pitanjima pokazalo jedinstvo svih izabranih iz svih političkih partija u RS na odbrani Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH, uz opštu ocjenu da se on krši u Sarajevu", rekao je Radmanović nakon sastanka predstavnika RS u zajedničkim institucijama sa predsjednikom RS Rajkom Kuzmanovićem.

Prema njegovim riječima,  kod predsjednika RS i trebaju se obavljati konsultacije i koordinacija svih aktivnosti rada političkih predstavnika iz RS koji su izabrani u institucije BiH. 

Sastanku u Banjaluci prisustvovali su i predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Milorad Živković, te poslanici u ovom domu Momčilo Novaković i Slavko Jovičić, predsjednik Vlade RS Milorad Dodik, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević i ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović.