Komentari (350)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Žali bože ljudi što izginuše na sve tri strane. Za šta? Da bi danas par likova bili multimilioneri a ostali teška sirotinja. Bilo je mjesta za sve nas. Bila je ovo lijepa zemlja. Nije nam ovo trebalo nikome.
E baš si je oslobodio svaka cast.
Sretan ti dan odbrane grade moj ! Hvala ti oce hvala ti komsijo radi tebe sam ziv i ja i moja porodica ! NEKA SE VJECNO PAMETE ! BRANITELJI BRCANSKE MALTE !
pa divno je vidjeti da su se cetnici integrirali u vrh Armije BiH.........naravno zahvaljujuci pickama u vladi u sarajevu koji nemaju muda.....ajd barem nece biti daleko kad dodje "drugo poluvrijeme"
Pobogu dojadili ste i bogu i narodu. Sve vam je objasnjeno u Jurisicevom sudjenju. Covjek oslobodjen. Trazite Kukanjceve podredjene koji su dozvolili pijanim recervistima (citaj cetnicima iz srbije) da se ukrcaju i zapucaju po civilima pred zgradom gdje su ubili 2 zene i dijete od 4 godine. Kad ucinis takav zlocin treba da snosis poslijedice.Zao mi je djece u uniformi koje ste uvalili u sranje
nevjerovatna je ta srpska politika i mitomanija o tzv ratnim zlocinima nad pripadnicima JNA koji su bili vojnici, naoruzani, nisu bili ratni zarobljenici, i koji su poginuli u razlicitim vojnim akcijama, nije to samo brcanska, dobrovoljacka... sud u hagu je rekao da je vojna kolona legitiman vojni cilj i . zasto se kada se obiljezavaju ova stradanja JNA obiljezavaju uz pravoslavne obicaje? jel JNA bila samo pravoslavna, odnosno najveci broj pravoslavaca kod nas su srbi pa stoga i srpska?
utrvrditi istinu ali vas nacin i onda ce biti pomirenja?? jadni ste vi iz rs, sta ste uradili na teritoriji sadasnje rs, pobili i protjerali sve sto nije srpsko i ocete pomirenje???i vasu istinu??
Šta bi bilo da nije bilo Tuzlanske kolone ?? Danas bi Bešlagić bio još jedan od kandidata za parlametarne izbore u Srbiji pored Ugljanina i ef Zukorlića.
Analiticki gledano srpsko politicko vodstvo i akademija nauka vode propagandu zagljupljivanja vlastitog naroda jer je lakse vladat neukima, tako da danas ima mnostvo tih sund tv programa vrlo popularnih. Politicki vrh je nespreman i ne moze da pogleda istinu nego servira svoju nalazeci izgovore i vec su postali majstori u spinovanju u relativiziranju tako da je danas njima lako uvjeriti narod u ulogu zrtve i nekakve urote tamo gdje nema nikakve osnove. Sve je na mladima valjda se mogu oduprijet. Svaku ovakvu rs vijest dozivljavam kao uvredu inteligenciji. Hvala
Sta ce cetnici i pape u muslimanskom gradu.
Zanimljivo da sve Srpske "zrtve" su nekako ubijeni u vojnim transporterima, konvojima, ili tenkovima cija su tijela izvuceni u vojnim uniformima. Zanimljivo bas...
ko inace slave izgubljenu bitku.
Kamo puste srece da smo ih napali u svakoj kasarni i uzeli oruzje za koje su nasi ocevi i djedovi izdvajali sredstva. Danas bi među zivim bilo na desetine hiljada naivnih Bosnjaka. A Srbinu je lakse metar u guzicu nego cent u glavu.Oni ce svoju pricu pricat , makar da nismo ubili nijednog, za njih smo mi krivi za rat....
Apsolutno potpisujem... ucinise tolike zlocine, i opet mirno dignute glave hode i ponose se svojim zlocinima! Sram vas sve bilo sto podrzavate zlocince, direktno ili indirektno!
Dajte na prilog o nasem obilježavanju oibjede, ove ko Jb
Misli su vojnici JNA da mogu da setaju kao kroz svoje pa prije polaska kolone minirali ste Arerodrom Dubrave sa nekoliko stotina tona TNT koji je trebao da eksplodira a kao fol napustili ste kasarnu mirno a zatim ste poceli po Tuzli da pravite scene kao pucanje u zrak i dizanje 3 prsta i pjevanje cetnickih pjesama i misli ste da vam niko ne moze nista moze ovo je Bosna a ne vukojebina srbija govna jedana cetnicka mame vam ga nabijem.
Super super super! Pred svake izbore isto sra*je! Iste procedure manifestacija, mitinga, derneka itd. Svaki dan je neka godisnjica. Zao mi je svake zrtve, ali moram reci da mi je drago, sto se Tuzla odbranila! Iz kasarne Marsal Tito je izaslo deset hiljada vojnika bivse JNA. Ponijeli su skoro sve, da bi se na kraju stacionirali oko Sarajevo i na taj nacin izkazali zahvalnost gradjanima Sarajeva, koji su ih pustili iz grada.
normalno je da svako zali za svojim djetetom, ma koliko taj sin imao godina. majke oplakuju djecu dok su zive. ali posto se kod nas sve okrene na politiku postavljam pitanje jel ovi znaju da su ISTI TI PUNOLJETNI NAORUZANI MOMCI pobili preko 20 hiljada malene djece koja nisu mogla ni podici pušku a kamoli nekome naudit? i ova sto zeli postavljat obiljezja: kod kuce postavljaj. napravili su SVI od nasih gradova groblja. svakih 50 metara obiljezje. ne mozes ni sekunde pobjec od rata