Podržavaju građane
59

Predstavnici Ambasade SAD-a u Sarajevu održali sastanak s Davorom Dragičevićem

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
U Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH danas je održan sastanak predstavnika ambasade s Davorom Dragičevićem, ocem stradalog Davida Dragičevića.

"Danas smo se sastali s Davorom Dragičevićem koji posljednjih 60 dana traži pravdu za svog sina. Njemu, njegovoj porodici i prijateljima prenijeli smo izraze našeg najdubljeg saučešća zbog gubitka njegovog sina. Razgovor s Davorom je bio iskren, a tokom njega Davor je iznio i zabrinutost zbog navoda da su Sjedinjene Američke Države iza protesta. Mi odlučno odbacujemo te lažne i kontraproduktivne tvrdnje, istovremeno podržavamo pravo građana na slobodu, mirno i zakonito okupljanje i izražavanje", napisano je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u BiH.

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida čiji je slučaj digao na noge cijelu BiH, izjavio je jučer kako će tražiti ekshumaciju tijela svoga sina kako bi ga pregledali svjetski stručnjaci i utvrdili šta se dogodilo.

Tri dana zaredom Dragičević podnosi stotine krivičnih prijava Okružnom javnom tužilaštvu Banje Luke. Tvrdi kako je njegov sin otet i ubijen te da se sve pokušava zataškati.