|

Predstavljena akcija "Donesite i vi osmijeh u bolnice"

Predstavljena akcija "Donesite i vi osmijeh u bolnice"
5
Klix.ba
21.11.2014. u 14:30
0
komentara
5

dijeljenja
Osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno. Tim je riječima danas na konferenciji za medije najavljena zajednička akcija Henkela i Konzuma Donesite i vi osmijeh u bolnice.


Zahvaljujući ovoj plemenitoj akciji udruženje klaunova doktora Crveni nosovi će u 2015. u više navrata posjetiti Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Klaunovi doktori u saradnji s međunarodnom organizacijom "Red Noses Clowndoctors International“ u Hrvatskoj djeluju od 2010., a u više navrata posjetili su i djecu u bolnicama u Bosni i Hercegovini gdje su kroz igru i smijeh pokušali otkloniti pažnju djece i roditelja od bolesti i strahova. Klaunovi doktori su posebno educirani profesionalci (glumci, muzičari i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruženju djeluje 12 klaunova doktora.

"Rad Crvenih nosova pratimo od njihovih početaka i zadovoljni smo što možemo podržati njihov rad i hvale vrijedna nastojanja klaunova doktora da djeci boravak u bolnici učine podnošljivijim i da im izvuku osmijeh na lice. Naša je želja omogućiti što više ovakvih posjeta u Bosni i Hercegovini jer radost i veselje koje Crveni nosovi donose među djecu je najbolji motiv za ovakve akcije“, kazala je povodom predstavljanja akcije Miranda Mladin, marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adrija regiju.“Konzum kontinuirano podržava humanitarne projekte i učestvuje u njima, a posebno u projektima koji su usmjereni ka djeci. Tu praksu slijedit ćemo i u budućnosti, jer smatramo da su djeca najveća vrijednost društva. Drago mi je da ćemo učestvujući u ovom projektu doprinijeti da se djeci olakša boravak u bolnici i da bar na trenutak osmijeh ozari njihova lica. Djeci i njihovim roditeljima želimo poslati zajedničku poruku da mislimo na njih i da želimo da kroz terapijsko djelovanje klaunovadoktora bar na trenutak zaborave na bolest“, izjavio je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma.

"Zahvalni smo što je Henkel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja prepoznao važnost udruženja Crveni nosovi klaunovi doktori za djecu u bolnici te u partnerstvu s Konzumom započeo akciju Donesite i Vi osmijeh u bolnicu. Uvijek nam je iznimno drago doći u Bosnu i Hercegovinu, osjećamo da ovdje ljudi razumiju važnost humora u životu, a klunovedoktore svaki put dočekaju otvorenog srca. Zahvaljujemo Henkelu i Konzumu što će ovom akcijom još više podići razinu svijesti društva o važnosti humora u bolnici jer smo zaista uvjereni da djeca u najtežim životnim situacijama imaju pravo biti osnažena humorom", izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge Crveni nosovi klaunovi doktori.Crveni nosovi prvi put su posjetili Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u junu 2013. godine u okviru događanja "5 dana Zagreba u Sarajevu". Od tada su posjetili i Dječji dom Egipat, SOS Dječje selo Sarajevo, a u junu ove godine posjetili su poplavljena područja: Orašje, Odžak i Gornju Slatinu. Ukupno su kroz ove posjete klaunovidoktori razveselili i nasmijali oko 500 djece.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.