{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen projekat koji štedi potrošnju javne rasvjete u Brčkom

S
10.5.2012. u 20:34
0
2
Predstavljen projekat koji štedi potrošnju javne rasvjete u Brčkom
0
Predstavljen projekat koji štedi potrošnju javne rasvjete u Brčkom
Šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta Miodrag Peranović i predstavnici kompanije "Minel - Šreder" iz Beograda predstavili su danas prednosti sistema telemenadžmenta u javnoj rasvjeti koji je, kao pilot-projekat, realizovan na graničnom mostu između Brčkog i Gunje, prekograničnog mjesta u Hrvatskoj.
Peranović je istakao da je ovo jedan od ozbiljnijih modela smanjenja potrošnje električne energije i troškova održavanja u sistemu javne rasvjete, za šta se u Brčko distriktu troši više od 1,6 miliona maraka godišnje.

"Na području distrikta Brčko koristi se oko 20.000 uličnih svjetiljki, a njihova potrošnja se mjeri na 400 mjesta što, osim kvarova i kontrole ispravnosti svake svjetiljke, predstavlja najveći trošak", rekao je Peranović.

On je najavio da će Vlada u narednih mjesec dana izvršiti uporedno praćenje troškova električne energije i održavanja sistema konvencionalne javne rasvjete i telemenadžmenta, a od dobijenih rezultata zavisiće dalje odluke o korištenju novog modela u osvjetljavanju ulica Brčko distrikta.

"Ova tehnologija, koja podrazumijeva daljinsku kontrolu uključenja i isključenja svjetiljki i regulaciju osvjetljenja, omogućava uštede i do 50 odsto u odnosu na konvencionalnu javnu rasvjetu", objasnio je Peranović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: