BiH
0

Predstavljen program manifestacije Dani Republike Turske u Zenici

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U zgradi Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici danas je predstavljen program obilježavanja manifestacije Dani Republike Turske u Zenici, koju organiziraju Asocijacija Mostovi prijateljstva i Turska vojna misija u BiH u periodu od 17. do 23. maja ove godine.

Predsjednik Asocijacije mostovi prijateljstva Jasmin Imamović istakao je kako je izuzetna čast da će ova manifestacija biti obilježena u Zenici.

U okviru sedmodnevnog programa bit će održano 12 programa, a za petak, 17. maj, zakazana je promocija knjige "Recep Tayip Erdogan - Rađanje lidera" od 19:00 sati u Muzeju grada Zenice.

Na Kamberovića polju 18. i 19. maja bit će održani sportski sadržaji, turnir u košarci i malom nogometu, ali i radna akcija adaptacije dječijeg parka i Turske česme. Svečana akademija povodom 19. maja, Dana omladine i sporta Republike Turske, i 20 godina od dolaska Turske vojne misije u BiH, bit će održana u Bosanskom narodnom pozorištu od 18:00 sati, nakon čega će u holu BNP-a biti upriličena izložba fotografija novinske agencije Anadolija. Istog dana će od 20:30 sati na Trgu Alije Izetbegovića biti održan koncert na kojem će učestvovati Armin Muzaferija, Divanhana i Elvin Kadrić Kadra.

Manifestacija će biti zatvorena Turbo-Gece večeri turske i bosanske muzike i igara, koja će biti održana 23. maja od 19:30 sati na platou ispred Robne kuće "Bosna".