{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen Master plan za područje Jahorine

F
22.11.2006. u 19:15
0
0
Predstavljen Master plan za područje Jahorine
0
Predstavljen Master plan za područje Jahorine
Master plan za područje Jahorine za period od 2006. do 2016. godine, koji je uradio Hypo Alpe-Adria Consultants d.o.o. Sarajevo, predviđa mogućnost ulaganja oko 400 miliona eura, u tri faze izgradnje u narednih deset godina.
"Realizacijom ovog plana Jahorina će postati najveći investicioni projekat u jugoistočnoj Evropi u oblasti turizma", saopćeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću nakon što je plan prezentiran u Banjoj Luci i predstavnicima lokalne zajednice koja je obuhvaćena ovim projektom.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kazao je, prisustvujući prezentaciji, da podržava ovaj projekat i da će Vlada, nakon razmatranja, učiniti sve što je potrebno da bi se Master plan za područje Jahorine u potpunosti realizirao što podrazumijeva, uz neophodna finansijska sredstva i kvalitetan menadžment, i dodatna ulaganja za edukaciju kadrova koji će učestvovati u njegovoj realizaciji.

Ocijenio je i da je Jahorina najvažniji turistički resurs RS-a i da će Vlada, u najkraćem roku razmatrati i nakon prihvatanja Master plana, pristupiti izradi novih strategija za njegovu realizaciju.

Ovaj projekat urađen je po narudžbi Ministarstva trgovine i turizma RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: