200 polaznika
3

Predstavljen Coca-Colin program podrške mladima u BiH

Klix.ba
Coca-Cola HBC B-H Sarajevo predstavila je program osnaživanja mladih u BiH pod nazivom Coca-Colina podrška mladima kroz koji će na jesen proći 200 polaznika iz sarajevske i banjalučke regije.

Projekt Coca-Colina podrška mladima je nacionalni program kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, koji ove godine pruža priliku polaznicima programa da razvijaju odgovarajuće lične, poslovne vještine i steknu kvalitetne kompetencije za rad na tržištu.

"Nedostatak radnog iskustva i vještina koje se stiču radnim iskustvom, prepoznati su kao jedna od prepreka mladima pri pronalasku posla, sto nas je motivisalo da kreiramo i pokrenemo posebno dizajniran program kojim ćemo svim polaznicima omogućiti da unaprijede svoje vještine, da razviju samopouzdanje a time i mogućnost da lakše dođu do zaposlenja. Sve nas vodi jednako sjajna želja, a to je da što efikasnije odgovorimo na prave potrebe mladih, osnažimo ih na pravi način i damo im mogućnost da uspješno krenu u svoju poslovnu karijeru. Ponosni smo što će pored certificiranih predavača i partnera projekta, zaposlenici Coca-Cole volontirati tokom četiri sedmice trajanja programa, te kroz 10 poludnevnih modula razmijeniti svoja iskustva iz prakse kojima će dodatno pomoći mladima da se razvijaju vještine i savladaju nova znanja", rekao je Adnan Topić, komercijalni direktor i direktor franšize Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

Coca-Colina podrška mladima osmišljena je da prepoznaje, razvija, osnažuje i motiviše na uspjeh učesnike čineći ih konkurentnijim na tržištu rada. Poziv za prijavu je otvoren od 16. juna do 21 jula, putem online prijave. Zainteresiranim će biti omogućeno da se pored web stranice, na program prijave popunjavanjem formulara u svom zavodu za zapošljavanje, te partnerskim NVO organizacijama.

Projekat je namijenjen mladim ljudima starosne dobi od 18 do 30 godina, s fokusom na nezaposlene i mlade koji su završili svoje školovanje, kojima će program pomoći u stjecanju i unaprjeđenju znanja i vještina i omogućiti im bolje kompetencije za rad na tržištu. Kroz program koji će proći 100 polaznika na području banjalučke i još 100 na području sarajevske regije.