Tekuća pitanja
78

Predsjedništvo SDA danas o političkoj situaciju u BiH i izmjenama statuta

Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na današnjoj sjednici raspravljat će o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, ali i o izmjenama Statuta SDA.

Rukovodstvo jedne od najutjecajnijih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini danas će raspravljati o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, a jedna od tema koja će se sigurno nametnuti jeste i formiranje vlasti, kako na nivou države BiH tako i na nivou bh. entiteta Federacija BiH.

Sjednicom, na kojoj će biti govora i o izmjenama Statuta SDA, predsjedavat će predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović koji je 26. maja 2019. godine najavio izmjene stranačkog statuta, ali i podmlađivanje kadra.

Predsjedništvo SDA razgovarati će i o pripremama za sjednicu Glavnog odbra SDA, koja će biti održana krajem ovog mjeseca.

Kongres SDA, na kojem će delegati birati rukovodstvo stranke na čelu s predsjednikom, trebalo bi da bude održan u subotu, 14. septembra 2019. godine. Već je izvjesno da će Izetbegović ponovo biti izabran za predsjednika SDA.