{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo HDZ 1990 o rezultatima Lokalnih izbora

F
20.10.2012. u 21:27
0
2
Predsjedništvo HDZ 1990 o rezultatima Lokalnih izbora
0
Predsjedništvo HDZ 1990 o rezultatima Lokalnih izbora
Božo Ljubić
Na sjednici Predsjedništva HDZ 1990 održanoj danas u Mostaru razmatrani su rezultati lokalnih izbora kao i pitanja vezana za prekompoziciju parlamentarnih većina.
Razmatrajući rezultate izbora, Predsjedništvo HDZ1990 je konstatiralo kako je stranka ukupno gledano ostvarila zadovoljavajući uspjeh i potvrdila se kao relevantan politički čimbenik na političkoj sceni Bosne i Hercegovine.

Konstatirano je kako postoje sredine u kojima, zbog rezultata koji je ispod očekivanog, treba pristupiti rekonstrukciji rukovodstva općinskih odbora HDZ1990.

U tom cilju Predsjedništvo HDZ1990 je imenovalo članove Predsjedništva kao povjerenike koji imaju zadaću pomoći u cilju ostvarenja potencijala stranke u tim općinama kao i povećanja ukupnog broja glasova HDZ 1990 na narednim općim izborima.

Predsjednik Božo Ljubić je informirao Predsjedništvo o toku razgovora koje je vodio s čelnicima ostalih parlamentarnih stranaka oko rješavanja institucionalne paralize na nivou države i Federacije BiH.

Predsjedništvo je dalo podršku do sada provedenim aktivnostima koja se odnose na ovu problematiku. Predsjedništvo HDZ1990 je zaključilo je kako pozicija stranke i hrvatskog bloka ne treba biti vezana uz trenutni odnos snaga nego treba gledati u budućnost.

Legitimni predstavnici naroda i građana trebaju preuzeti odgovornost za prekompoziciju parlamentarnih većina u BiH i FBiH, te će HDZ 1990 sarađivati s onim političkim opcijama koje su spremne djelovati u cilju rješavanja hrvatskog pitanja u Bosni i Hercegovini.

Potrebno je poduzeti sve da institucije što prije profunkciniraju kako bi se stvorio kapacitet i zadovoljile ambicije Bosne i Hercegovine na EU putu, saopćeno je Ureda za informiranje te stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: