{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH sutra o pripremljenosti za zahtjev za članstvo u EU

S
27.10.2015. u 18:27
0
17
Predsjedništvo BiH sutra o pripremljenosti za zahtjev za članstvo u EU
0
Predsjedništvo BiH sutra o pripremljenosti za zahtjev za članstvo u EU
Foto: Klix.ba
Predsjedništvo BiH razmotrit će sutra izvještaj o pripremljenosti BiH za predaju zahtjeva za članstvo u EU.
Na sjednici će biti riječi i o obilježavanju 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da bi trebalo da bude dato odobrenje za zaključivanje Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u oblasti forenzičkih ispitivanja i vještačenja.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za memorandum o razumijevanju za saudijski grant za obnovu određenog broja kuća povratnika u Srebrenicu i projekat ekonomske podrške između Saudijske Arabije i BiH.

Biće riječi i o prijedlogu odluke o ratifikaciji Ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o pravima i obavezama korištenja voda iz javnih sistema vodosnabdijevanja presječenih državnom granicom.

Članovi Predsjedništva BiH razmotrit će Sporazum o grantu Globalnog fonda za okolinu za pripremu regionalnog projekta upravljanja slivom rijeke Drine između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u funkciji Agencije za implementaciju Globalnog fonda za okolinu.

Na dnevnom redu je Sporazum o grantu Specijalnog fonda za klimatske promjene za pripremu regionalnog projekta upravljanja slivom rijeke Drine između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u funkciji Agencije za implementaciju Specijalnog fonda za klimatske promjene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: