{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH s ministrima vanjskih poslova BiH, Turske i Srbije

F
8.5.2013. u 18:04
22
12
Predsjedništvo BiH s ministrima vanjskih poslova BiH, Turske i Srbije
22
Predsjedništvo BiH s ministrima vanjskih poslova BiH, Turske i Srbije
Članovi Predsjedništva BiH razgovarali su danas s ministrima vanjskih poslova Republike Srbije Ivanom Mrkićem, Republike Turske Ahmetom Davutogluom i Bosne i Hercegovine Zlatkom Lagumdžijom, a nakon što su ministri u Sarajevu održali trilateralni susret.
Osnovna tema sastanka bio je predstojeći susret na vrhu, trilateralni sastanak u Ankari, koji će biti održan 14. i 15. maja 2013. godine, a kojem će prisustvovati članovi Predsjedništva BiH, te predsjednici Republike Srbije i Republike Turske.

Tokom susreta je istaknuto da je ovo osmi sastanak na vrhu između BiH, Srbije i Turske, da su do sada značajne stvari dogovorene i realizovane, te da će ovaj susret, kao i prethodni, doprinijeti unapređenju odnosa i imati pozitivan odjek na cijeli region.

Istaknuto je da će, pored političkog segmenta o kojem će se razgovarati u Ankari, posebna pažnja biti posvećena ekonomskoj saradnji.

Naglašena je važnost zajedničkog nastupa na tržištima, te pomenute mogućnosti intenzivnije saradnje u oblasti ekomonije, poljoprivrede, energetike i proizvodnje hrane.

Na sastanku je iskazano zadovoljstvo održavanjem Business-foruma u Ankari, te potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti ekonomije.

Rečeno je i da će trilateralni susret imati pozitivan učinak na građane BiH, Republike Turske i Republike Srbije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: