{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH produžilo mandat oficirima OSBIH u ISAF-u

F
25.6.2012. u 15:41
0
0
Predsjedništvo BiH produžilo mandat oficirima OSBIH u ISAF-u
0
Predsjedništvo BiH produžilo mandat oficirima OSBIH u ISAF-u
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Predsjedništvo BiH razmatralo je pismo specijalnog predstavnika EU u BiH u vezi s okončanjem policijske misije EU u BiH i saglasno je da Sporazum između EU i BiH o aktivnostima policijske misije EU u BiH ostane na snazi do zatvaranja misije u BiH, odnosno, 31. decembra 2012.
Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o učešću pripadnika OSBiH u misiji Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Islamskoj Republici Afganistan (ISAF), i donijelo Odluku o produžetku mandata oficirima OSBiH u ISAF-u.

Usvojena je izmjena i dopuna Odluke o učešću grupe instruktora OSBiH u ISAF-u.

Na današnjoj sjednici donesena je Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Protokola o prekograničnom nadzoru između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za: Sporazum između Vijeća ministara BiH i Kabineta ministra Ukrajine o pomorskom trgovačkom brodarstvu i Memorandum o razumijevanju o obrazovnoj i naučnoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Kraljevine Saudijske Arabije.

Donesena je Odluka o pristupanju Bjelorusije Konvenciji Vijeća Evrope o zaštiti arhitektonskog naslijeđa Evrope (ETS No. 121).

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pristupanju: Bjelorusije i Paname Konvenciji Vijeća Evrope o kriminalu putem interneta (ETS No. 185).

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o ratifikaciji Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Bugarske o provođenju Sporazuma između Evropske zajednice i BiH o readmisiji osoba koje borave bez dozvole te Tehničkog aranžmana između Vijeća ministara BiH i State Departmenta SAD-a za pomoć u uništavanju lakog naoružanja/lakog oružja te raznih vrsta municije.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke i o ratifikaciji Konvencije Vijeća Evrope o kontaktu koji se tiče djece (ETS 192), Konvencije Vijeća Evrope o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualne zloupotrebe (ETS 201), Konvencije o međunarodnom ostarivanju prava za izdržavanje djeteta i drugim oblicima izdržavanja porodice te Amandmana na Sporazum od 15. decembra 2011. u vezi sa Sporazumom o zajmu i projektu od 23. februara 2010. za 71.000.00 eura između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW) i BiH koji zastupa Ministarstvo finansija i trezora (Zajmoprimac) i FBiH koju zastupa Federalno ministarstvo finansija, Javnog preduzeća "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne" Dioničko društvo Mostar (EP HZHB), (Agencije za provođenje projekta) - Vjetropark Mesihovina.

Također donesena je i odluka o ratifikaciji Sporazuma o readmisiji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: