Predsjedništvo BiH o Zakonu o budžetu institucija BiH

F
FENA
17.11.2009. u 09:31
0
1
Predsjedništvo BiH o Zakonu o budžetu institucija BiH
0
Predsjedništvo BiH  o Zakonu o budžetu institucija BiH Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH održat će danas hitnu sjednicu s jednom tačkom dnevnog reda: utvrđivanje Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2010.
Nakon hitne sjednice Predsjedništvo BiH održat će i redovnu sjednicu na kojoj će, između ostalog, raspravljati o Prijedlogu Godišnje platforme o obavještajno-sigurnosnoj politici, Razmatranje dokumenta Strateški pravci i prioriteti u vođenju vanjske politike BiH te određivanje delegacije BiH za zvaničnu posjetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Republici Sloveniji 26. i 27. novembra.

Članovi Predsjedništva razgovarat će i o razmatranju produžetka mandata EUPM-a u BiH, pokretanju procedure za izbor sudije za Evropski sud za ljudska prava kao i Finansijskom izvještaju Centralne banke BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o produžetku mandata pripadnicima OSBiH u operaciji Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Islamskoj Republici Afganistan te Informacija o učešću delegacije BiH na sastanku ministara odbrane zemalja učesnica u misiji ISAF.

Predsjedništvo će razgovarati i o Prijedlogu odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala te Sporazuma između BiH i Češke Republike o razmjeni i obostranoj zaštiti tajnih podataka.

Članovi Predsjedništva raspravljat će i o Prijedlogu odluke o pristupanju BiH Amandmanu na Ustav Međunarodne organizacije rada iz 1997., najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: