{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH o Zakonu o budžetu institucija BiH

F
17.11.2009. u 09:31
0
1
Predsjedništvo BiH o Zakonu o budžetu institucija BiH
0
Predsjedništvo BiH  o Zakonu o budžetu institucija BiH
Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH održat će danas hitnu sjednicu s jednom tačkom dnevnog reda: utvrđivanje Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2010.
Nakon hitne sjednice Predsjedništvo BiH održat će i redovnu sjednicu na kojoj će, između ostalog, raspravljati o Prijedlogu Godišnje platforme o obavještajno-sigurnosnoj politici, Razmatranje dokumenta Strateški pravci i prioriteti u vođenju vanjske politike BiH te određivanje delegacije BiH za zvaničnu posjetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Republici Sloveniji 26. i 27. novembra.

Članovi Predsjedništva razgovarat će i o razmatranju produžetka mandata EUPM-a u BiH, pokretanju procedure za izbor sudije za Evropski sud za ljudska prava kao i Finansijskom izvještaju Centralne banke BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o produžetku mandata pripadnicima OSBiH u operaciji Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Islamskoj Republici Afganistan te Informacija o učešću delegacije BiH na sastanku ministara odbrane zemalja učesnica u misiji ISAF.

Predsjedništvo će razgovarati i o Prijedlogu odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala te Sporazuma između BiH i Češke Republike o razmjeni i obostranoj zaštiti tajnih podataka.

Članovi Predsjedništva raspravljat će i o Prijedlogu odluke o pristupanju BiH Amandmanu na Ustav Međunarodne organizacije rada iz 1997., najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: