BiH
0

Predsjedništvo BiH danas o nestalom eksplozivu

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH održat će u četvrtak u Sarajevu 12. redovnu sjednicu na kojoj će, između ostalog, razmatrati Informaciju o nestanku 11.530 kg TNT i 7.000 - 8.000 tromblonskih mina prilikom uništavanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Podsjećamo, ovu informaciju je od nadležnih zatražio član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog Platforme za nastup delegacije BiH na 66. zasjedanju Generalne skupštine UN-a kao i davanje saglasnosti na odgovor BiH na Upitnik o nacionalnim procedurama za izbor kandidata za mjesto sudije u Evropskom sudu za ljudska prava pri Vijeću Evrope te Poziv direktorice ICMP-a, upućen članovima Predsjedništva BiH, za učešće na Regionalnoj konferenciji na visokom nivou koja će biti održana u oktobru 2011.

Predsjedništvo će razmatrati i Informaciju o medijskom istupu vojnog muftije, Informaciju o učešću pripadnika OSBiH na vježbi IMMEDIATE RESPONSE 12 te Informaciju o inicijativi za zaključivanje Tehničkog aranžmana između State Departmenta SAD-a i Vijeća ministara BiH za pomoć u uništenju lakog naoružanja/lakog oružja te raznih vrsta municije.