Širok dnevni red
15

Predsjedništvo BiH danas o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Članovi Predsjedništva BiH danas održavaju 49. redovnu sjednicu Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović te članovi Dragan Čović i Mladen Ivanić održat će danas 49. redovnu sjednicu sa početkom u 14 sati.

Prema prijedlogu dnevnog reda tri člana Predsjedništva BiH će razmatrati Iz Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, te dati odobrenje za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o saradnji između Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Maldivi.

Izvještaj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija razmatrat će članovi Predsjedništva BiH na današnjoj sjednici.

Pred članovima PredsjedNištva BiH naći će se i Izvještaj o izvršenju budžeta i međunarodnih obaveza za 2017. godinu te nekoliko prijedloga odluka o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za međunarodne ugovore.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o uništenju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH.

Bit će razmatran i Ugovor o saglasnosti za uvećanje zajma i prihvatanju uvećanja obaveza prema Ugovoru o garanciji (Banja Luka - Doboj - faza 1) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj i Ugovora 2 o amandmanu na Ugovor o zajmu, potpisan 26. travnja 2012. (Banja Luka - Doboj - faza 1) između JP Autoputevi Republike Srpske Banja Luka i Evropske banke za obnovu i razvitak.

Kompletan dnevni red možete pročitati OVDJE.