{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo BiH angažiralo OS BiH za pomoć poplavljenim područjima

15.5.2014. u 10:01
12
14
Predsjedništvo BiH angažiralo OS BiH za pomoć poplavljenim područjima
12
Predsjedništvo BiH angažiralo OS BiH za pomoć poplavljenim područjima
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku da se svi raspoloživi ljudski resursi i materijalno-tehnička sredstva Oružanih snaga Bosne i Hercegovine angažuju na pružanju pomoći civilnim organima i građanima Bosne i Hercegovine, u reagiranju na nastalu situaciju uzrokovanu poplavama na teritoriji Bosne i Hercegovine.
"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ovlastilo je ministra odbrane Bosne i Hercegovine da, po potrebi i na zahtjev odgovarajućih civilnih organa, angažuje Oružane snage Bosne i Hercegovine na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Odluka stupa na snagu odmah i bit će na snazi sve dok postoji potreba za pomoć civilnim organima i građanima na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ministru odbrane Bosne i Hercegovine naloženo je da neprestano izvještava Predsjedništvo Bosne i Hercegovine o stanju na terenu i o svakom pojedinačnom angažmanu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao i svim pristiglim zahtjevima za pomoć Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine će nastaviti pažljivo da prati razvoj situacije na terenu i bit će u neprestanoj komunikaciji s nadležnim civilnim organima u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: