Kritika bez pardona
404

Predsjednik SO Istočno Novo Sarajevo smijenjen zbog Facebook statusa i fotografije Vučića

Klix.ba
Dejan Šantić, predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo i član Srpske radikalne stranke, smijenjen je zbog statusa na Facebooku odnosno kritike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prenosi ATV.

Šefica Kluba odbornika SNSD-a Nataša Kolašinac kazala je da je Šantić, posredstvom društvenih mreža, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao najpogrdnijim imenima, napravio foto-montažu na kojoj je Vučić sa tradicionalnom albanskom kapom, te pokušao omalovažiti pomoć, koju je Srbija dodijelila ovoj općini.

"Nevjerovatno izgleda kako je piousti Vučić, svojom posjetom Istočnom Sarajevu, uspio da u potpuno drugi plan stavi izdaju svojih poslanika u tzv. Kosovu i njihovu podršku ratnom zločincu Haradinaju! Mediji iz Republike Srpske, prenijeli su tu vijest kao neku sporednu, a pažnju su posvetili obećanim milionima eura - kao da ti isti euri mogu zasjeniti izdaju i pripreme terena da Vučić prizna i nezavisnost tzv. Kosova u dogledno vrijeme. Isto tako nestvarno djeluje da gotovo niko u Republici Srpskoj nije prepoznao namkeru pioustog, da iznenadnim ulaganjima u Republiku Srpsku i približavanju vlastima Republike Srpske, dotični želi da malo ublaži posljedice onoga što radi na Kosovu i Metohiji, te na taj način se i malo približi Ruskoj Federaciji i nastavi sjediti na dvije stolice (istina - veći pritisak gu*icom pravi na stranu Kurtza i ostalih njemu dragih zapadnih političara)", napisao je Šantić između ostalog, a što je razljutilo većinu u Skupštini opštine.

Status je postavljen 8. septembra, u vrijeme posjete Vučića Bosni i Hercegovini.

Šantić je danas prvo odbio da se dnevni red sjednice dopuni prijedlogom za njegovo razrješenje, a koji je došao iz Kluba odbornika SNSD-a kojeg su podržali njihovi koalicioni partneri DNS, Stranka za naš grad, Socijalistička partija i Demokratski pokret. Odbijanje je učinjeno zbog, kako je rekao, neispunjenih uslova.

Nedugo zatim Šantić je prekinuo sjednicu zbog, kako je kazao, nemogućnosti održavanja reda na sjednici. Ipak, nakon jednoglasne odluke odbornika o razrješenju Šantića, Skupština je nastavila rad bez njegovog prisustva.

Šantić smatra kako je odluka nelegalna.