BiH
3

Predsjednik Sindikata GP podnio ostavku nakon pitanja o utrošku novca

Piše: E. G.
Predrag Crnogorac
Predrag Crnogorac
Predsjednik Sindikata Granične policije (GP) BiH i visoki policijski službenik Predrag Crnogorac na posljednjoj sjednici Skupštine Sindikata je podnio ostavku na tu funkciju.

Crnogorac je, kako kaže naš izvor iz GP, podnio ostavku nakon što su pojedini članovi Sindikata, odnosno Skupštine Sindikata GP, tokom diskusije postavljali pitanja vezana za finansijski izvještaj Sindikata GP-a.

Čelništvu Sindikata GP-a je svakako istekao mandat te bi sredinom narednog mjeseca trebali biti izabrani novi. Sjednica koja je održana krajem prošle sedmice završena je nakon što je Crnogorac podnio ostavku.

Delegati su, kaže naš izvor iz GP, bili nezadovoljni time što je najviše novca, odnosno više od 50 posto, trošeno na honorare predsjednika Sindikata i njegovih najbližih saradnika.

Sjednica Skupštine na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo Sindikata GP bit će održana sredinom narednog mjeseca.

Za dosadašnjeg predsjednika Sindikata, Crnogoraca, javnost je čula i prošle godine u januaru kada je u sjedište Granične policije u Sarajevu donio badnjak, koji je ostavio na ulazu u zgradu, što je protumačeno kao provokacija.

Ovakav postupak izazvao je tenzije među uposlenicima Granične policije BiH, od kojih su neki smatrali da je ovaj čin povezan s 9. januarom, danom kada se obilježava godišnjica postojanja bh. entiteta Republika Srpska.

Crnogorac, naime, badnjak nije donio na Badnji dan ili Božić, već uoči 9. januara. Inače, prema Zakonu o policijskim službenicima BiH, njima nije dozvoljeno iskazivanje političkih i vjerskih uvjerenja.