Pogledajte snimak
1.7k

Predsjednik SDA Novi Grad Huso Ćesir fizički napao fotografa Žurnala

Klix.ba
Predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu.

Fotograf se u tom trenutku nalazio na radnom zadatku i fotografirao ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast - o čijem poslovanju ovaj portal piše. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Čitav napad fotograf je uspio zabilježiti na kameri. Kao što se na snimku može vidjeti, još dok je prilazio fotografu, Ćesir je prijetio da će mu razbiti kameru. Iako ga je fotograf Žurnala upozoravao da se nalazi na javnoj površini, na radnom zadatku, Ćesir je nastavio grubo da nasrće i pokušavao oteti kameru.

U jednom momentu prišao je i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je istrgnuo kameru iz ruke fotografu.

Kameru je dao ocu, koji se uputio prema ulazu u firmu Bosnaplast. Nakon što je fotograf izvadio mobitel u namjeri da zove policiju, predsjednik OO SDA Novi Grad je vratio oštećenu kameru.

Novinari Žurnala u posljednje dvije godine istraživali su poslovanje firmi u vlasništvu Huse Ćesira - Bosnaplast i Femas. U posljednje tri godine te firme su glavni dobavljači plastenika za Općinu Novi Grad. Odlukom Semira Efendića iz budžeta Općine Novi Grad isplaćeno je više od 80 hiljada KM Ćesirovim firmama.