Saznaje Klix.ba
377

Predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković jedan od osumnjičenih u akciji "Memori"

Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković jedan je od šest osumnjičenih za zloupotrebu položaja ili ovlasti, saznaje Klix.ba. Zbog sumnje u počinjenje ovih krivičnih djela pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jutros su započeli opsežnu akciji kodnog naziva "Memori".
Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo jutros su izvršeni pretresi u tri kantona zbog udruživanja radi izvršenja krivičnog djela i zloupotrebe položaja ili ovlasti. Jedan od objekata koji je bio predmet pretresa je i Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu.

Kako saznajemo, u opsežnoj policijskog akciji u kojoj su izvršeni pretresi na 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i Hercegovačko-neretvanskom kantonu osumnjičen je i predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković.

"Šest osoba koje su pod istragom Tužilaštva KS sumnjiče se da su od jula 2017. godine štampale duple karte za Muzeje protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru. Karte su prodavali, a novac od prodaje zadržavali za sebe", potvrdila je ranije glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.