Crna Gora
1

Predsjednik Općine Bar se izvinio zbog sinoćnjeg napada huligana na atletičare iz Sarajeva

M. G.
Dušan Raičević
Dušan Raičević
Dušan Raičević, predsjednik Općine Bar oglasio se povodom sinoćnjeg napada na dvojicu mladih sportista iz Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru stigli na pripreme.
Raičević je, u ime Općine Bar, svih građana Bara i u svoje lično ime uputio javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva koji su sinoć povrijeđeni.

"Koristim priliku da najoštrije osudim ovaj incident i huligansko ponašanje neodgovornih pojedinaca, čije nekulturno i necivilizovano ponašanje nije prava slika Bara već njihov iskrivljeni odnos prema stvarnosti", naveo je Raičević.

Dodao je da je Bar grad u kojem stoljećima žive zajedno sve različitosti.

"A naše društvo, prihvatajući jedni druge, čvrsto je utemeljeno na duhu kosmopolitizma. Bar ima posebno bliske veze sa Sarajevom, gradom s kojim smo uspostavili bratske veze, i uvjeren sam da će naše prijateljstvo biti jače od ovakvih pojedinačnih incidenata i neodgovornog ponašanja pojedinaca", dodao je Raičević.

Podsjetio je da AK Sarajevo više od 20 godina dolazi na pripreme u Bar i da je, kako navodi, ovo prvi incident koji se dogodio.

"A siguran sam da će biti i posljednji. Također, pozivam nadležne institucije da hitno procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj i pravedno ih sankcionišu za napad na maloljetnike, te da sačuvaju ugled našeg grada kao mirnog mjesta otvorenog za sve, kakav je Bar uvijek bio", zaključuje Raičević.

Jedan od napadnutih mladića je sin novinarke Arduane Pribinje, koja je ovu informaciju prenijela na svom Twitter profilu.

"Grupa od 5 huligana sinoć u Baru napala dvojicu mladih sportista AK Sarajevo, koji su u Crnu Goru stigli na sportske pripreme. Moj Harun, kojem su glavu razbili metalnom šipkom je još dobro prošao. Njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti", napisala je.

Huligani koji su napali atletičare AK Sarajevo uhapšeni su i nad njima se provodi kriminalistička obrada.

“Od četiri maloljetnika, od kojih dvojica imaju 15, a dvojica 17 godina prikupljena su obavještenja o ovom događaju”, prenose crnogorski mediji.