{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednik MKSJ Pocar stigao u radnu posjetu Sarajevu

F
16.5.2006. u 10:39
0
0
Predsjednik MKSJ Pocar stigao u radnu posjetu Sarajevu
0
Predsjednik MKSJ Pocar stigao u radnu posjetu Sarajevu
Predsjednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) sudija Fausto Pocar, stigao je u trodnevnu, radnu posjetu Sarajevu. Ovo je njegova prva posjeta glavnom gradu Bosne i Hercegovine u svojstvu predsjednika Međunarodnog suda.
Glavni razlog njegove posjete je Sud BiH, blizak partner Međunarodnog suda, čiji rad MKSJ podržava i jača kako bi se učvrstila vladavina prava te spriječilo nekažnjavanje ratnih zločinaca.

Međunarodni sud je do sada u BiH prebacio šestoricu optuženih srednjeg i nižeg ranga na suđenje pred Vijećem za ratne zločine Suda BiH.

Sud je obezbijedio i značajnu količinu materijala kako bi se pomoglo u pokretanju budućih optužnica i predmeta, a učestvovao je i u širokom spektru aktivnosti na jačanju kapaciteta.

Tokom svog boravka u Sarajevu, predsjednik Pocar sastat će se i s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejmanom Tihićem, visokim predstavnikom Christianom Schwarz-Schillingom, predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnanom Terzićem te ministrom pravde Bosne i Hercegovine Slobodanom Kovačem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: