Bilo mu dosadno na Samitu?
0

Predsjednik Crne Gore Vujanović stajao po strani i "slagao face"

Piše: A. Panjeta
Filip Vujanović (Foto: A. Panjeta/Klix.ba) (Foto: A. P./Klix.ba)
(Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Dok je trajala završna press konferencija nakon okončanja 10. UNESCO-ovog samita šefova zemalja Jugoistočne Evrope, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović stajao je sa strane i brojne fotoreportere "zabavljao" praveći razne grimase i stalno se premještajući.

Nakon što smo primijetili da Vujanović djeluje kao da se u svemu dosađuje, nismo mogli izdržati a da ne zabilježimo neke od najzanimljivijih "faca" i pozicija u kojima je sve Vujanović stajao tokom press konferencije na kojoj su govorili predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović te predsjednici Makedonije i Albanije.

Vujanovića nije previše poremetio ni mini-skandal koji su priredili predsjednik Albanije koji je kazao kako nije dobro što na skupovima poput ovoga nema Kosova, na šta mu je, iako nije protokolom njegovo obraćanje nije bilo predviđeno, replicirao ministar kulture Srbije Predrag Marković koji je krenuo držati lekciju o srpskim spomenicima na Kosovu koju je na kraju prekinuo Bakir Izetbegović. Nije mu smetalo ni kad je primijetio da ga fotografiramo te nas je "počastio" osmijehom.