{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjednica Skupštine Srbije: Beograd se ne miješa u izbore u BiH

S
26.9.2018. u 13:35
42
43
Predsjednica Skupštine Srbije: Beograd se ne miješa u izbore u BiH
42
Predsjednica Skupštine Srbije: Beograd se ne miješa u izbore u BiH
Maja Gojković (Foto: EPA-EFE)
Srbija se ne miješa u izbore na teritoriji Republike Srpske, pa se tako ne miješa ni u izbore na teritoriji BiH, rekla je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem u Beogradu.
Odgovarajući na pitanja novinara u parlamentu Srbije, Gojkovićeva je rekla da je izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da će iznijeti podatke o miješanju određenih stranih obavještajnih službi u izbore bila vrlo jasna.

"Sačekaćemo da on iznese relevantne podatke koje ima. Ono što Srbija radi na teritoriji Republike Srpske, to je sigurno pomoć da život u tom entitetu BiH bude bolji", rekla je Gojkovićeva.

Ona je dodala da, pomažući Republici Srpskoj, Srbija sigurno pomaže i čitavu BiH.

"Ne vidim ništa sporno što Srbija podiže zabavišta, obdaništa, dječije ustanove, što pomaže podizanje škola na teritoriji Republike Srpske i ono što je kruna našeg uspjeha i saradnje sigurno, podizanje bolnice", rekla je Gojkovićeva.

Ona je navela da Srbija time podržava život, a ne miješa se u unutrašnjo-političku situaciju u BiH, čiji teritorijalni integritet i suverenitet "Srbija svakako poštuje".

Čubrilović je rekao da vjeruje da je Vučić čovjek koji je najbolje informisan na ovim prostorima, te da je, kako je naveo, miješanje Srbije - pomaganje u izgradnji vrtića, škola, domova.

Prema njegovim riječima, iz Srbije je ulagano u lokalnu zajednicu gdje nije većinsko srpsko stanovništvo i ne gleda se kakva je krvna slika prostora kojem se pomaže, nego gdje je potrebna pomoć.

"Posljednja podrška odavde išla je i lokalnim zajednicama Federacije i lokalnim zajednicama Srpske. Ako to neko misli da je miješanje, da je to sugerisanje, uticaj, toga sigurno nema. To su nečije pretpostavke i želje da to Srbija radi. Da li ima miješanja drugih, to vi, novinari, vjerovatno veoma dobro znate, ja samo znam da je Vučić čovjek koji je najbolje informisan", rekao je Čubrilović.

Odgovarajući na pitanje da li će Vučić 5. oktobra otvoriti bolnicu u Istočnom Sarajevu, on je rekao da se to mora pitati Vučića.

"Ja nemam takva saznanja", dodao je Čubrilović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: