{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predrag Kurteš posjetio Graničnu policiju BiH

F
31.7.2012. u 14:14
1
3
Predrag Kurteš posjetio Graničnu policiju BiH
1
Predrag Kurteš posjetio Graničnu policiju BiH
Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, Vinko Dumančić danas je u Glavnom uredu GP BiH primio Predraga Kurteša, federalnog ministra unutrašnjih poslova.
Direktor Dumančić je federalnog ministra Kurteša upoznao sa aktivnostima GP BiH u prethodnom periodu i planovima za naredni period, a u fokusu radnog sastanka bila je obostrana saradnja.

Pri tome je dosadašnja saradnja ocijenjena kao veoma dobra, osobito zbog činjenice da je Granična policija BiH u periodu od 2002. do 2010. godine uz podršku Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova odškolovala šest generacija kadeta GP BiH u činu “policajac” i jednu u činu “mlađi inspektor”.

Osim 480 kadeta GP BiH koji su osnovnu obuku pohađali na Policijskoj akademiji FMUP-a Vraca i objektima FMUP-a u Suhodolu, svi policijski službenici Granične policije BiH su prošli tranzicijsku obuku u Suhodolu.

Istaknuvši značaj podrške FMUP-a Graničnoj policiji BiH u prethodnom periodu, direktor Dumančić se zahvalio ministru Kurtešu uručivši mu „Zlatni grb Granične policije BiH“.

Ministar Kurteš se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, pri tome naglasivši spremnost FMUP-a za nastavak kontinuirano dobre saradnje sa Graničnom policijom BiH, saopćeno je iz GP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: