{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kurteš: Napad na policajca je napad na državu

F
4.5.2012. u 19:19
1
6
Kurteš: Napad na policajca je napad na državu
1
Kurteš: Napad na policajca je napad na državu
Predrag Kurteš
Federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš posjetio je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i Policijsku stanicu Jajce, te odao priznanje hrabrim i profesionalnim policajcima koji su spriječili pljačku zlatarskih radnji u Jajcu.
"Danas sam ovdje da bi u funkciji Federalnog ministra unutrašnjih poslova odao priznanje policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona, Policijske stanice Jajce, koji su prilikom intervencije na sprečavanju pljačke zlatarskih radnji iskazali visok stepen profesionalnosti, odlučnosti i lične hrabrosti.

Jučerašnji događaj u Jajcu kao i onaj od prije nekoliko dana u Tuzli, potvrđuju da su kriminalci, zaista, spremni na sve, uključujući i upotrebu vatrenog oružja prema policajcima, s namjerom da ubiju", istakao je Kurteš.

Dodao je da je prilikom posjete ranjenom policajcu u Tuzli rekao da je napad na policajca napad na državu Bosnu i Hercegovinu.

"Takvo ponašanje neće biti tolerisano i prema bilo kome ko se usudi na tako nešto policija će beskompromisno reagovati i primijeniti sva zakonom dopuštena sredstva. Ovo nije nikakav apel, nego direktno i jasno upozorenje", prema onima koji su spremni na ovako nešto nema i neće biti milosti, kazao je Kurteš.

Potcrtao je da je u rješavanje ovog slučaja uključeno više policijskih agencija i posebno zahvalio kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova u FBiH, Federalnoj upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na izuzetno profesionalnom odnosu i saradnji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: