{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predrag Kojović: Podignuti krst na Zlatištu je početak kampanje fašističkih partija

21.9.2014. u 19:41
102
75
Predrag Kojović: Podignuti krst na Zlatištu je početak kampanje fašističkih partija
102
Predrag Kojović: Podignuti krst na Zlatištu je početak kampanje fašističkih partija
Predrag Kojović
Na postavljanje krsta na Zlatištu iznad Sarajeva, spomen obilježja "u znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba", reagovale su brojne vladine i nevladine organizacije, a među njima je i Naša stranka, čiji se potpredsjednik, Predrag Kojović obratio javnosti danas saopćenjem za medije.
Saopćenje Predraga Kojovića objavljujemo u cjelosti.

"Nakon neuspjelog, diletantskog pokušaja da, koristeći zategnutu međunarodnu situaciju, nađe sponzore za svoju maštariju zvanu 'odcjepljenje Republike Srpske', Milorad Dodik je prisiljen zaigrati na očajničku kartu predizbornim postavljanjem krsta na Zlatištu. Bilo je za očekivati da će u pokušaju da sebe i svoju imovinu spasi od pravde i zakona, činiti sve da skrene pažnju javnosti s katastrofalnog bilansa svoje vladavine, homogenizirajući i svoje biračko tijelo i biračka tijela drugih nacionalističkih partija oko tema oko kojih uvijek uzavriju strasti - i u danima koji dolaze možemo očekivati još sličnih provokacija, na koje, sada je sasvim izvjesno, nasjeda sve manje i manje glasača.

Uvijek sam govorio da će dokaz napuštanja retorike koja je gurnula u rat komšiju protiv komšije biti shvatanje da su sve žrtve rata u BiH naše, bosanskohercegovačke. Provokativno lociran i predimenzioniran krst na Zlatištu, kao i na bilo kojem drugom brdu gdje su se nalazile cijevi okrenute prema gradu, može biti samo podsjećanje na zločin koji su Karadžićevi i Mladićevi četnički odredi počinili nad Sarajevom.

Ovo nije samo tvrdnja nekoga na koga su s tog i drugih okolnih brda padale granate. Međunarodno pravosuđe je o tome davno dalo svoju riječ i to je pravna činjenica. Ljudi koji su podigli ovaj i ovakav krst nas očajnički pokušavaju vratiti u to vrijeme zla. Nikada im to ne smijemo i nećemo dozvoliti", riječi su Predraga Kojovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: