Naša stranka
0

Predrag Kojović: Odluku o ostavci sam donio još prije nekoliko mjeseci

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predrag Kojović, koji je danas podnio ostavku na funkciju predsjednika Naše stranke, obratio se javnosti. Istakao je da je odluku donio ranije, ali da je čekao pravi trenutak te dodao da ostaje član stranke.

Obraćanje Predraga Kojovića članovima Naše stranke povodom njegove ostavke na mjesto predsjednika pogledajte u nastavku:

Kojović je kazao da je odluku donio još prije nekoliko mjeseci, ali je za njeno saopštavanje čekao da se završi formiranje vlada KS i TK, rezultati lokalnih izbora 2018. u potpunosti implementiraju, pandemija koliko-toliko stavi pod kontrolu i da se, barem na kratko, nađe u politički mirnijim vodama.

"Razlozi su lične prirode i iskreno se nadam da u vezi s tim neće biti zlonamjernih špekulacija i teorija zavjere. Puno smo toga prošli zajedno i uspjeha i lijepih trenutaka je mnogo više nego onih drugih.

Zahvaljujem vam se na nesebičnoj podršci koju ste mi pružali, a posebno na vašem nemjerljivom doprinosu u ostvarenju velikog političkog uspona i uspjeha Naše stranke u periodu 2015.-2021.", kazao je.

Istakao je da je njegova posvećenost Našoj stranci neupitna i da će rad na jačanju i širenju ideje nastaviti zajedno.

"U narednom periodu ću se maksimalno posvetiti radu u Državnom parlamentu. Naš Statut sadrži odredbe koje propisuju procedure i garantuju kontinuitet u ovakvim situacijama i ja sam siguran da će potpredsjednici koji imaju kongresni legitimitet učiniti da stranka iz ove situacije izađe jedinstvena, ojačana i spremna za nove uspjehe", dodao je.

Naglasio je kako mu nije bilo lako donijeti ovu odluku.

"I pogotovo je teško u ovom zvaničnom obraćanju sakriti emocije. Duboko sam vam zahvalan što sam imao priliku i čast raditi s toliko pametnih i divnih ljudi i ostvariti velike uspjehe koje smo do sada postigli. Uvjeren sam da najbolji dani za Našu stranku tek dolaze", zaključio je Kojović.